Η ιστορία του Λιβαδοχωρίου


Η ιστορία του Λιβαδοχωρίου
Το Λιβαδοχώρι, μέχρι το 1928 ονομαζόταν Σακάφτσα, οικισμός (υψόμετρο. 20 μ. ) του νομού Σερρών, 26 χλμ. ΝΔ της πόλης των Σερρών. Διοικητικά ανοίκει στον Δήμο Ηράκλειας και έχει 560 κατοίκους (2001).

Στο χωριό υπάρχει μόνο Νηπιαγωγείο κι έτσι τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο πηγαίνουν στο Στρυμονικό. Από το Λιβαδοχώρι μέχρι σήμερα έχουν αναδειχθεί περίπου 20 επιστήμονες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διάφορα μέρη. Πρέπει ν' αναφερθεί ακόμη ότι υπάρχει εδώ Σύλλογος Ακτημόνων με το όνομα «Δήμητρα», καθώς επίσης κι ένας Σύλλογος Γυναικών.
Ο ενοριακός ναός είναι αφιερωμένος στην Αγία Τριάδα και τον φροντίζει με πολλή προσοχή κι επιμέλεια ο ιερέας του χωριού, ο π. Κωνσταντίνος Μπέσας.Πριν κλείσουμε την αναφορά μας αυτή στο Λιβαδοχώρι επιβάλλεται ν' αναφέρουμε το Μακεδονομάχο ηρωικό ιερέα του χωριού, τον Παπαπασχάλη ή καπετάν Ανδρούτσο. Η προσφορά του στον αγώνα ήταν πολύ σημαντική ειδικά για την περιοχή της Νιγρητας όπου δρούσε το αντάρτικο σώμα του. Τελικά έπεσε μαχόμενος ηρωικά στη σημερινή Νικόκλεια, στις 24 Φεβρουαρίου του 1907, όταν τον περικύκλωσαν μαζί' με τους έξι άνδρες του, κατόπιν προδοσίας Βουλγάρου πράκτορα, τουρκικά στρατιωτικά τμήματα.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Πόσο κακό κάνει η ζάχαρη;

Τα προβλήματα με τη ζάχαρη είναι καλά τεκμηριωμένα σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά σε όλο τον κόσμο.
Η ζάχαρη έχει αποδειχθεί ότι:

Αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Διπλασιάζει τον κίνδυνο για καρκίνο των χοληφόρων οδών (ήπαρ)

Καταστρέφει τις βιταμίνες Β και το χρώμιο



Παρεμβαίνει στην απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου

Προκαλεί καρδιακές παθήσεις

Αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης και ινσουλίνης

Αυξάνει την αρτηριακή πίεση

Αυξάνει τα τριγλυκερίδια

Αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Προκαλεί φλεβίτιδα

Καταστρέφει τα νεφρά

Προκαλεί ή επιδεινώνει την αρθρίτιδα

Αυξάνει την οξύτητα του στομάχου

Προκαλεί πρόβλημα στη χολή (χολολιθίαση)

Συμβάλει στην παχυσαρκία

Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τη ζάχαρη. Εάν είναι η γλυκύτητα που μας ελκύει σε ένα τρόφιμο, γιατί να μην εξάγουμε την γλυκιά της γεύση και να την βάλουμε σε όλα τα τρόφιμα; Η καθαρή ζάχαρη θα αυξήσει την επιθυμία μας για ότι την περιλαμβάνει. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων ευδοκιμεί σήμερα. Η ζάχαρη καθιστά τα τοξικά τρόφιμα, τρόφιμα με καλή γεύση. Είναι σαν η ζάχαρη να δωροδοκεί το σώμα και εκείνο να δέχεται τα πρόχειρα φαγητά που διαφορετικά δεν θα έκανε. Το αποτέλεσμα είναι η επιδείνωση της υγείας.

Τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν ζάχαρη, όταν καταναλώνεται ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, βοηθούν το σώμα και τον οργανισμό σε αντίθεση με τα σάκχαρα από τα έτοιμα τρόφιμα που τον καταστρέφουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου